Fysioterapi: +45 30 48 07 85 Sportsfysioterapi: +45 30 48 07 95

Løbeskader

Hvad kan skyldes løbeskader

Akutte løbeskader

Denne type skader opstår pludseligt – ofte som et smæld, vrid, fald,  slag, fiberskade, forstuvning eller lignende. Disse skader kan opstå ved et uheld, men de kan også opstå pga. dysfunktioner eller fejlstillinger i kroppen, der har øget risikoen for en skade.

Overbelastningsskader

Overbelastningsskader opstår, når du overstiger vævets belastningsevne. Disse skader opstår ofte snigende, over lang tid, eller når belastningsniveauet øges pludseligt

Kroniske løbeskader

Din skade kan betragtes som kronisk, hvis den har varet i flere måneder uden bedring, eller hvis samme skade altid opstår med det samme, du begynder at løbe igen. Dette er et indikation på, at din krop slet ikke er i stand til at hele området på baggrund af større dysfunktioner i ét eller flere af de systemer, der sørger for heling af din krop.

Hyppige årsager til løbeskader:

Skoindlæg

Kan løbesko med specialstøtte og skoindlæg være til hjælp?

Formålet med skoindlæg er at korrigere fejlstillinger mellem foden og underbenet. Hvis indersiden af foden vender nedad, såkaldt overproneret fod (platfod), kan man overveje sko som har optimeret svangstøtte. Ved skoindlæg øges taktil stimulering til fod. 

Skoindlæg kan korrigeres efter din fod, for at opnå bedre støtte og afvikling i hele løbefasen, landing, standfase og afsæt. 

Læs mere om Formthotics indlægssåler her.

Den mest anvendte sål til løbesko er formthotics medic – original medium dual